adviseurs voor natuuren buitengebied

0492 450 161

reptielenonderzoek

In Nederland komen twee inheemse groepen reptielen voor: slangen en hagedissen. De beste leefgebieden voor reptielen liggen op de zandgronden en in de kustduinen. Alle reptielen in Nederland worden beschermd door de Wet natuurbescherming. Reptielenonderzoek is van belang om:
+    rekening te kunnen houden met reptielen bij het beheer
+    rekening te kunnen houden met reptielen bij ruimtelijke ontwikkelingen
+    de ontwikkeling van populaties te kunnen volgen

Reptielenonderzoek vindt plaats in de periode dat reptielen actief zijn:
+    eind maart tot en met mei
+    half augustus tot eind september

Staro Natuur en Buitengebied
Afhankelijk van de doelstelling en het terrein voert Staro Natuur en Buitengebied reptielenonderzoek uit met gebruikmaking van de volgende methodes:
+    plaatjesonderzoek
+    actief zoeken naar reptielen

Naast het uitvoeren van reptielenonderzoek kunnen we ook van dienst zijn bij het adviseren en uitvoeren van mitigerende maatregelen, zoals het verplaatsen van reptielen.

Wilt u advies over reptielenonderzoek of direct offerte aanvragen? Mail dan naar eric@starobv.nl of bel 0492 - 450 161 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten