adviseurs voor natuuren buitengebied

Afvissen vistrap Belfeld

Opdracht
Op korte termijn zijn onderhoudswerkzaamheden aan de sluis in Belfeld gepland waardoor Staro Natuur en Buitengebied is ingehuurd door BTL Advies om de vistrap bij de sluis in Belfeld af te vissen. 

Aanpak 
Met het benodigde materiaal waaronder pomp, elektrovisapparaat, netten, schepnetten, emmers en watertank is Staro Natuur en Buiten gestart met het afvissen van de vistrap bij de stuw in Belfeld. De vistrap wordt leeggevangen met behulp van een draagbaar elektrovisapparaat. Hierbij wordt een negatieve pool in het water gehangen en bevindt zich in het schepnet een positieve pool. Er wordt stroom gegenereerd waardoor de vissen tijdelijk verdoofd raken en richting de positieve pool getrokken worden. De afgevangen vissen worden gedetermineerd en in een watertank geplaatst waar ze kunnen bijkomen. Vervolgens worden de vissen in de nabije omgeving weer uitgezet. 

Voor het een filmpje van het elektrovissen in de vistrap klik hier.

Resultaat 
Tijdens het afvissen met het elektrovisapparaat zijn in de vistrap minstens 17 vissoorten aangetroffen. De meest voorkomende waren rietvoorn, blankvoorn, baars, paling, snoekbaars, vetje en zwartbekgrondel. 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten