adviseurs voor natuuren buitengebied

Bosbeheerplan Boxmeer

Opdracht
De gemeente Boxmeer is eigenaar van 850 hectare bos en natuur. De gemeente heeft de behoefte om het beheer vast te leggen in een beheerplan. Het beheerplan heeft een aantal functies. Niet alleen als handvat voor de beheerder, maar ook om de beheerstrategie in het bestuurlijke besluitvormingsproces te bespreken en te accorderen. Omdat de gemeentebossen van Boxmeer FSC-gecertificeerd zijn, is een beheerplan mede in dit licht van belang.

Aanpak
Tien jaar voorafgaand aan het huidig beheerplan heeft de gemeente een eerder plan op laten stellen (Staro Natuur en Buitengebied, 2000.) Hierin heeft ze gekozen voor geïntegreerd bosbeheer. De externe evaluatie van dit plan (Bosbeheer op koers) gaf een goede basis voor de inventarisatie. De doelen uit 2000 zijn grotendeels gehandhaafd. Sommige onderdelen zijn aangepast op basis van nieuwe inzichten en de veranderende maatschappelijke wensen. Praktische handvatten voor het beheer en een communicatieplan completeren het beheerplan.

Resultaat
Het bosbeheerplan geeft een actueel beeld van de doelstellingen die de gemeente Boxmeer heeft. Het beheerplan biedt duidelijke handvatten voor het beheer en een communicatiestrategie. Deze is gericht op een open dialoog met de bewoners en het versterken van het draagvlak.

 


Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten