adviseurs voor natuuren buitengebied

Helmondse natuur verbonden

Opdracht 

De gemeente Helmond werkt samen met Waterschap Aa en Maas aan het realiseren van een aantal Ecologische verbindingszones (EVZ’s) binnen de gemeente Helmond. De gemeente heeft Staro Natuur en Buitengebied gevraagd de eerder opgestelde visie om te zetten in een concreet inrichtingsplan en bestek. We doen dat in nauwe samenwerking met de gemeente zelf en het waterschap. 

Aanpak 
Om de benodigde gegevens te verzamelen heeft een veldinventarisatie plaatsgevonden en zijn enkele poelen ingemeten. Aan de hand van verkregen informatie vanuit de gemeente en het waterschap zijn dwarsprofielen getekend en is een uitvoeringsplan opgesteld. 

Resultaat
Uiteindelijk heeft Staro Natuur en Buitengebied drie inrichtingsplannen opgesteld; voor Goorloop-Noord, Goorloop-Zuid en de Schootense loop. De gemeente Helmond en Waterschap Aa en Maas zijn bij de ontwikkeling van de waterlopen tot volwaardige ecologische verbindingen in een afrondende fase gekomen. Met de herinrichting van de Goorloop en de Schootense loop zal in 2015 het natuurnetwerk in de gemeente nagenoeg compleet zijn.

 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten