adviseurs voor natuuren buitengebied

Ontwikkeling landgoed de Strijdhoef

Opdracht
Landgoed De Strijdhoef vierde in 2011 haar 250-jarig bestaan. Dit werd gevierd met het kasteel als middelpunt van de feestelijkheden. De Strijdhoef staat aan de vooravond van de uitvoering van een ontwikkelingsplan. Dit is opgesteld door Staro Natuur en Buitengebied in samenwerking met MTD Landschapsarchitecten. De ontwikkeling houdt de realisatie van bijna 20 hectare EHS, herstel van cultuurhistorische elementen en landschapsherstel in. Daarnaast wordt binnen het vastgoed een economische drager ontwikkeld.

Aanpak
Vooruitlopend op de uitvoering van het ontwikkelingsplan is de beschoeiing van de kasteelgracht hersteld. Ongeveer 750 meter oude beschoeiing is verwijderd en vervangen. Daarbij is veel aandacht besteed aan het herstellen van de oude, originele lijnen van de gracht en herstel van de oevers. Binnen de gracht is hard gewerkt aan de kwalitatieve uitstraling van de paden. Met strakke lijnen zijn de paden afgekaderd met cortenstaal en voorzien van grind.

Resultaat
De directe omgeving van kasteel De Strijdhoef heeft door het herstel van de kasteelgracht en de paden in het parkgedeelte een flinke impuls gekregen. Het straalt weer de kwaliteit uit die het verdient. De komende jaren zal veel werk verzet worden om de omgeving en het kasteel weer een landschappelijke en cultuurhistorische eenheid te laten vormen.

 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten