adviseurs voor natuuren buitengebied

Vleermuiskasten: inspectie op hoogte

Aan de Tivoli kerktoren in Eindhoven zijn in het verleden vier tijdelijke vleermuiskasten opgehangen ter compensatie van de sloop van de Tivoli kerk. Staro Natuur en Buitengebied is gevraagd om de vleermuiskasten te inspecteren.

Normaal gesproken is een inspectie van een vleermuiskast mogelijk vanaf de grond met een goede lamp en camera, maar met kasten die op een hoogte van 25 meter van de grond in de galmgaten van de kerktoren is dat net mogelijk. Met een hoogwerker met een bereik van boven de 28 meter zijn onze collega’s Karel Küsters en Ivar Vleut naar boven gegaan voor een vleermuisonderzoek en hebben ze alle kasten met succes kunnen inspecteren.

Zaten er ook daadwerkelijk vleermuizen in vleermuiskasten op 25 meter hoogte met een buitentemperatuur van 2°C? Blijf de Staro site in de gaten houden voor updates!

 

vleermuiskast inspectiehoogwerker karelhoogwerker vleermuiskast inspectievleermuiskast

 

Gepubliceerd op: 13 december 2018

0492 450 161
Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten