adviseurs voor natuuren buitengebied

Paddenscherm Hoek van Holland

Opdracht
Staro Natuur en Buitengebied is gevraagd de ecologische begeleiding te verzorgen bij het uitvoeren van werkzaamheden rondom de verlenging van de metrolijn ‘Hoekse Lijn’ in Hoek van Holland. De metrolijn wordt doorgetrokken naar het strand. Het nieuwe spoor zal het duingebied doorkruisen. In dit duingebied komen verschillende beschermde diersoorten voor zoals de rugstreeppad.

Aanpak
Op de locatie waar het spoor komt te liggen zijn paddenschermen geplaatst zodat wordt voorkomen dat dieren het werkgebied inlopen. Binnen de schermen zijn emmers ingegraven zodat de dieren in het werkgebied gevangen worden en buiten het scherm weer kunnen worden uitgezet. 

Resultaat
Staro heeft 230 emmers ingegraven en hiermee al meer dan 600 amfibieën afgevangen. Het gaat hierbij om rugstreeppadden, gewone padden, kleine watersalamanders en bruine en groene kikkers. Deze zijn buiten het terrein op een geschikte plaats weer uitgezet. 

 

 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten