adviseurs voor natuuren buitengebied

Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer Defensie

Opdracht
Jaarlijks verzorgt Staro Natuur en Buitengebied de houtoogst voor Directie Zuid van Dienst Vastgoed Defensie. Naast het blessen en de organisatie van de houtverkoop en –oogst maken de inventarisatie en rapportage in het kader van de Gedragscode Zorgvuldig bosbeheer onderdeel uit van de opdracht.

Aanpak
Tijdens het blessen zijn al veel elementen die beschermd dienen te worden herkend en op kaart weergegeven. Toch worden alle opstanden intensief onderzocht door de opstanden in banen die maximaal 20 meter uiteen liggen te doorlopen. Zo kan aan beide zijden 10 meter goed worden overzien. De gegevens van de blesser worden gebruikt als extra informatie en de door hem aangegeven locaties worden natuurlijk bezocht. Waarnemingen worden met behulp van GPS vastgelegd en zo nodig worden blessen verwijderd. Voorop staat dat de te beschermen elementen die met lint worden gemarkeerd geen schade ondervinden.

De resultaten van de inventarisatie worden verwerkt in een heldere rapportage voorzien van de te ondertekenen checklist van de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer en met duidelijke kaarten voor de aannemer.

Resultaat
De houtoogstwerkzaamheden binnen de terreinen van Defensie worden zo op verantwoorde wijze en binnen de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer uitgevoerd. Tijdens de houtoogst wordt gecontroleerd of de aannemer zich houdt aan de regels van de Gedragscode Zorgvuldig Bosbeheer en de kaarten en checklist paraat heeft.

 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten