adviseurs voor natuuren buitengebied

Stormhout Maarheeze

Opdracht
Na de januaristorm van 2018 zijn op landgoed Kamersven verschillende bomen omgewaaid, ontworteld en/of afgebroken. Dit resulteerde plaatselijk in gevaarlijke situaties. Bomen hingen over huizen of schuurtjes heen of waren na omwaaien in de tuinen terecht gekomen. Om de gevaarlijke situaties zo snel mogelijk te verhelpen heeft Staro Natuur en Buitengebied Firma Meulendijks Rondhout gevraagd om direct de gevaarlijkste bomen te verwijderen.

Aanpak
Na twee dagen is begonnen met de kap van gevaarlijke bomen. Staro Natuur en Buitengebied heeft samen met een van de bewoners van landgoed Kamersven een inventarisatie gemaakt van waar zich de meest gevaarlijke situaties bevonden. Gestart is bij het huis met de meeste schade. Met een mobiele kraan en twee handzagers zijn de bomen gekapt en naar de weg gebracht. Een vrachtauto heeft het hout opgeladen en afgevoerd.

In het najaar van 2018 zijn de minder urgente bomen, die geen direct gevaar opleverden, gekapt. Dit is handmatig gebeurd waarna hout met een paard uit het bos is gesleept.

Resultaat
Door snel te handelen zijn direct na de storm gevaarlijke siutaties door scheef- en/of omgewaaide bomen verholpen. Door handmatig zagen en uitslepen met een paard in het natraject is gezorgd voor een minimale belasting voor de bodem en jonge beplanting. 

Staatsbosbeheer Natuurmonumenten BTL Dura Vermeer Gemeente Boxmeer Klokgroep Gemeente Boxmeer gemeente Gennep port of Rotterdam Bureau Verkuylen gemeente Cranendonck gemeente Helmond BTL advies gemeente Bergeijk Heijmans Pouderoyen Compagnons Pro Persona Rijksvastgoedbedrijf Talis Van Oord Waterschap Aa en Maas gemeente Gemert-Bakel
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten